New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

[ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ]

17
:00
Τσολακίδου Σταυρούλα

Αγώνας επίδειξης σκάκι

Αγώνας επίδειξης πριν το event

19
:00
Registration

Pharos Registration

19
:00
Μπατζόλης Μάνος

Pharos από την αρχή!

Ο Μάνος Μπατζόλης φτιάχνει τον δικό μας φάρο, ζητώντας από εσάς να φέρεται οποιοδήποτε υλικό θεωρείτε αχρηστευμένο

21
:00
Video Chris Anderson

Video Chris Anderson

21
:20
Καρέζη Κωνσταντίνα

Καλωσόρισμα

Curator TEDxKavala

21
:30
Σωτηρίου Δημήτρης

Performance "Ο μεγάλος κουραμπιές"

Μια performance που συνδυάζει χορό και προβολή πάνω στο αρχικά στατικό και στη συνέχεια κινούμενο σώμα του χορευτή. Άξονάς της είναι το πέρασμα ενός τελετουργικού χορού από την εποχή των αναλογικών μορφών στην εποχή των ψηφιακών μέσων.

21
:40
Παπαδοπούλου Ελενα

Τhe power of ideas; TEDx and beyond

Ideas Curator - 1st Ambassador TED for Greece

22
:00
Αραπάκης Λευτέρης

Κύκλος επιρροής- μια θαλασσινή ιστορία

Πώς ένας νέος άνθρωπος βιώνει την κρίση και το μονοπάτι που ακολουθεί για την έξοδο από αυτήν; Μη γκρινιάζετε για την κρίση ή για τη διαφθορά γιατί απλά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό (άμεσα)..Μπορείτε όμως να κάνετε για πράγματα που μπορείτε να ασκήσετε επιρροή όπως να ασχοληθείτε δημιουργικά με αυτό που αγαπάτε!

22
:20
Διάλειμμα

Διάλειμμα 20'

22
:40
Δρ. Μαλαμίδου Δημητρία

Χρειάζεται φάρους το ταξίδι στο χρόνο; Τόποι, άνθρωποι, γεγονότα στην Καβάλα και τους Φιλίππους

Ταξίδια, προορισμοί, συναντήσεις, επιθυμίες, ιδέες, δισταγμοί, αποφάσεις, κίνηση… Το δικό μας εδώ και τώρα, η Καβάλα και οι Φίλιπποι, είναι σίγουρα προορισμός για περιηγητές και τουρίστες. Ταξιδιώτες που έρχονται εδώ με την επιθυμία να εξερευνήσουν, να γνωρίσουν, να χαρούν. Ταξιδιώτες κι εμείς, ας δούμε τον τόπο μας ως αφετηρία για ένα ταξίδι στο χρόνο. Νεάπολις, Ντικιλί Τας, Γναίος Εγνάτιος, Κρηνίδες, Απόστολος Παύλος, Νικηφόρος Φωκάς, τενάγη Φιλίππων, Οκτάβιος, Παγγαίο… ονόματα από το χτες και το σήμερα που μπλέκονται μέσα στην ομίχλη της ιστορίας. Αρκούν τα μνημεία και η γνώση γι’αυτά; Ποιοί φάροι μπορούν να φωτίσουν μια ιστορική διαδρομή και μέχρι πού μπορούν να μας οδηγήσουν; Ένα ταξίδι ξεκινάει μέσα από τα ζωντανά μονοπάτια της σύγχρονης καθημερινής ζωής και ακολουθεί τα πολλαπλά επίπεδα της μνήμης, για να φτάσει στον ιδεώδη προορισμό, ποιόν;

23
:00
Καλαφάτης Στράτος

Δεκατέσσερα τρισεκατομμύρια εικόνες συν μια

Τι σχέση έχουν, ο Αριστοτέλης, ο Αλί Αλ Χασάν, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Νικηφόρος Νιέπς και ο Έρνεστ Ντε Καράντσα; Πότε γεννήθηκε η πρώτη φωτογραφία; Πόσες φωτογραφίες ταξιδεύουν σήμερα στο διαδίκτυο; Τι διαφοροποιεί όλες αυτές τις εικόνες από το έργο ενός δημιουργού φωτογράφου; Για όλα αυτά θα μας μιλήσει ο Στράτος Καλαφάτης, μέσα από μια χρονολογική διαδρομή, της εξέλιξης της οπτικής της φωτογραφίας και του προσωπικού του έργου. Θα παρακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσει τα θέματα του και την αναγκαιότητα της αφήγησης. Τέλος, μια ιστορική συγκυρία θα μας αποκαλύψει, ένα κρυμμένο θησαυρό, που θα αλλάξει για πάντα την εικόνα που έχουμε για την πόλη της Καβάλας.

23
:20
Γεωργακόπουλος Θοδωρής

Αναζητώντας βελόνες στο σανό: Ιδέες, λύσεις και αλήθειες που κρύβονται πίσω από μια χρεοκοπία

Tι πιστεύουν πολλοί και τι συμβαίνει στην πραγματικότητα...ποιοι φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα τελικά; Η τεκμηριωμένη έρευνα και γνώση μέσα από τα αποτελέσματα των ερευνών του Dianeosis..

23
:40
Διάλειμμα

Διάλειμμα 20'

00
:00
Γιάννης Κόμνιος

Μπορεί το Ίντερνετ να φτάσει στο Διάστημα;

Όταν ακούς για Internet στο Διάστημα, σκέφτεσαι αστροναύτες να ποστάρουν στα social media. Σωστά; Μετά από χρόνια ενασχόλησης με τη διαστημική διαδικτύωση και συνεργασίες με τη NASA και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, ο Γιάννης Κόμνιος έρχεται να μας αποδείξει ότι το Internet στο Διάστημα σημαίνει πολύ περισσότερα!

00
:20
Δρ. Μηνιάτη Πηνελόπη

DNA: Φάρος σε ένα ταξίδι ζωής στις εγκληματολογικές επιστήμες

Το όνειρο ενός παιδιού…οι ανησυχίες ενός εφήβου για τη βιολογία (DNA)…οι προσπάθειες ενός ενήλικα…μπορούν να προσφέρουν όχι μόνο πολλές επαγγελματικές συγκινήσεις στον ίδιο, αλλά και να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στην ίδια την κοινωνία.

00
:40
Παρασκευάς Σελίμ Βιλανάκης

ΡΟΜΑ. Ποιο γράμμα λείπει το Α ή το Β;